Buğday bütün dünyada ıslahı yapılmış tek yıllık otsu bir bitkidir. Buğday; un ve yem üretilmesinde kullanılan temel bir besin maddesidir. Aynı zamanda çiftlik hayvanları için bir yem maddesi olarak da yetiştirilmektedir.
Buğday, bir yıllık bitki olduğundan aynı yıl içinde ancak bir defa ekilip ürün alınabilir. Ekim bakımından buğdayın güzlük ve yazlık çeşitleri vardır: güzlükler sonbaharda, yazlıklar ilkbahar başlangıcında ekilir. Türkiye’de buğday hasadı genellikle temmuz ayında başlar ve en çok Orta ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde üretimi yapılır.
Buğday cinsi 8-10 türe ayrılmakla beraber, bu türlerin pek çok çeşitleri vardır. Türkiye’de bulunan çeşitlerinin sayısı 500’den fazladır.
Firmamız, ekmeklik ve makarnalık buğday çeşitlerinin alım-satımını yapmaktadır. Sert makarnalık buğday alımımız, dönemsel olarak Güneydoğu Bölgesinden 10.000-15.000 ton arası, yumuşak ekmeklik buğday alımımız, dönemsel olarak Çukurova Bölgesinden 7.000-10.000 ton arası, İç Anadolu Bölgesinden ise 4.000-5.000 ton arasındadır.
Geri Dön