Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ ndan alınan ve Resmi İstatistik Programı kapsamında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan verilere göre, geçen yıl bir önceki yıla göre üretim miktarı meyvelerde yüzde 4,8 oranında artış göstererek üretim miktarları yaklaşık olarak 18 milyon ton olarak gerçekleşmiştir. Turunçgillerden portakal yüzde 4, limon yüzde 10,1 oranında azalmıştır.
Türkiye’de turunçgil üretim sezonu eylül ayında başlayıp mayıs ayı ortalarına kadar devam ediyor. Yetiştiriciliği ise Ege ve Akdeniz kıyılarında ve kısmen de Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yapılıyor. Turunçgil üretiminin yüzde 95’inin sağlandığı Ege ve Akdeniz kıyıları 3 ana bölüme ayrılmaktadır. Çukurova Bölgesi’nde Türkiye’deki toplam turunçgillerin yaklaşık yüzde 70’i üretiliyor. Greyfurtun yüzde 95’i, limonun yüzde 85’i, portakalın yüzde 65’i ve mandalinanın ise yüzde 75’i yine bu bölgede yetiştirilmekte. Çukurova Bölgesi’ndeki Mersin ise toplam narenciye üretiminin yüzde 30’unu karşılıyor. Antalya ikinci, büyük turunçgil üretim yöresidir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en fazla portakal üretiliyor.